Acuzatii de MALPRAXIS. Un barbat A MURIT, dupa si-a taiat trei degete de la o mana

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Sambata, barbatul, in varsta de 63 de ani, din localitatea Scornicesti, si-a taiat trei degete de la o mana cu un flex.
Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, unde, potrivit apropiatilor, a asteptat aproape trei ore pana sa i se faca o radiografie, apoi alte doua ore a fost tinut la urgente minore.

“A durat extrem de mult pana sa fie dus la radiografii, aproape trei ore, iar dupa ce a venit rezultatul a mai fost lasat alte doua ore la urgente minore. Mi-au spus, dupa ce au vazut rezultatul radiografiei, ca trebuie sa asteptam pana a doua zi pentru ca nu exista chirurg plastician de garda care sa-i reconstruiasca degetele”, a declarat Sorin Ispas, un apropiat al barbatului.

Acesta a mai spus ca dupa ce a aflat ca barbatul ranit ar trebui sa astepte pana a doua zi pentru o interventie chirurgicala, a plecat sa caute o masina pentru a-l duce pe pacient la un alt spital.

El a mai spus ca in acest timp barbatul a facut infarct, fiind resuscitat, iar medicii au luat decizia de a-l transporta pe pacient la un spital din Bucuresti. Potrivit acestuia, medicii de la spitalul din Slatina au reusit sa gaseasca o ambulanta abia dupa doua ore, barbatul murind in autosanitara, in drum spre Bucuresti.

Eu am parasit spitalul si l-am lasat la urgente minore pentru a i se curata rana. Numai ca atunci cand m-am intors am aflat ca facuse infarct, ca l-au resuscuitat. La ora 20.00 a facut al doilea infarct si a fost din nou resuscitat. Atunci s-a luat decizia de a-l duce la Bucuresti. Numai ca a trebuit sa asteptam iar aproape doua ore pentru ca in Slatina nu era ambulanta cu medic si a trebuit sa aduca una de la Caracal. Eu am plecat inaintea ambulantei sa-i astept la Fundeni, dar pe drum barbatul a murit”, a mai spus Sorin Ispas.

Conducerea spitalului a declansat o ancheta in acest caz. “Stim ca pacientul a ajuns la ora 14.15 si i-au fost facute radiografii si o electrocardiograma. Pacientul era constient. Nu ne-am lamurit pana acum ce s-a intamplat intre orele 15.00 si 17.00. De ce nu i s-a facut nimic si operatia incepe in jurul orei 17.00 la chirurgie. Stim ca atunci i s-a facut rau. A facut primul infarct. A fost resuscitat, insa la ora 20.00 a facut al doilea infarct. S-a luat decizia de a-l duce la Fundeni, dar intr-adevar nu am avut ambulanta si a trebuit sa astepte una de la Caracal, care a venit la ora 22.00. Noi am declansat o ancheta si ii vom chema pe toti care au fost de serviciu si ma refer si la medici si asistente, pentru ca de la trei degete taiate nu se moare”, a declarat Romeo Stanculescu, directorul medical al Spitalului Judetean din Slatina.

Stanculescu a negat insa ca pacientului i s-a spus ca nu exista medic chirurg de garda si ca ar fi trebuit sa fie operat a doua zi. Rudele barbatului mort ii acuza de malpraxis pe medicii care au fost de garda si au anuntat ca luni vor depune plangere la Politie si la Colegiul Medicilor.

In ultimii ani, Spitalul Judetean din Slatina a fost implicat in mai multe scandaluri de malpraxis.

Astfel, in decembrie 2010 o tanara insarcinata in cinci saptamani a murit la scurt timp dupa o interventie chirurgicala la spitalul din Slatina, familia victimei acuzandu-i pe medici de neglijenta. Tot in 2010, in luna mai, Spitalul Judetean de Urgenta Slatina a mai fost implicat intr-un scandal dupa ce un copil in varsta de 9 ani a murit la patru zile dupa ce a fost adus la unitatea medicala pentru a-i fi tratata o fractura la antebratul stang. Medicii i-au pus o atela gipsata si l-au externat. Ulterior, starea copilului s-a agravat si a fost supus unei operatii de amputare a bratului. Copilul a fost transferat la sectia de terapie intensiva si a fost chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti, insa baiatul a murit in timpul transportului.

In februarie 2009, un barbat din localitatea Draganesti-Olt a murit la Spitalul Judetean Slatina dupa ce a fost plimbat intre mai multe sectii ale unitatii medicale. In urma acestui incident, mai multe cadre medicale ale unitatii au fost destituite, dupa ce acolo a ajuns ministrul Sanatatii de la acea vreme Ion Bazac.

Printre cadrele medicale destituite atunci s-a aflat si medicul Cornel Fulga, care era de garda in acea zi. Medicul a fost demis in urma acestui scandal, insa in 2011 a fost reincadrat la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, printr-o hotarare judecatoreasca, el castigand in instanta procesul cu Colegiul Medicilor. Medicul Cornel Fulga a fost urmarit penal pentru ucidere din culpa in acest caz.

In luna februarie a acestui an, medicului Cornel Fulga i-a fost desfacut contractul de munca dupa ce a fost gasit vinovat in cazul mortii unui alt pacient pe care a refuzat sa-l ingrijeasca motivand ca acesta era sub influenta alcoolului, o ancheta ulterioara stabilind ca alcoolemia pacientului era zero.
Si in acest caz politistii au deschis dosar penal in cazul medicului, pentru ucidere din culpa.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.