Analiza si evaluarea unui dosar de malpraxis medical (part.1)

Sfaturile unui avocat specializat in malpraxis medical
Sfaturile unui avocat specializat in malpraxis medical

Intilnirea cu clientul

Exista numeroase cazuri cind clientii ma contacteaza dupa o experienta neplacuta cu o alta firma de avocatura. Un element comun al nemultumirii lor este ca nu se pot intilni cu avocatul titular al respectivului cabinet sau acesta nu are experienta in domeniul complex si specializat al malpraxisului medical.

Din experienta va pot spune ca intilnirea cu victima unui malpraxis medical (sau cu familia acestuia) este de o importanta covirsitoare in evaluarea unui dosar. Mai mult, cred ca victima unei neglijente medicale merita o atentie deosebita din partea mea datorita situatiei speciale in care aceasta se afla atit din punct de vedere fizic cit si moral

Exista mai multe motive pentru care consider ca trebuie sa ma intilneasc cu clientul meu in persoana. In primul rind, clientul are o puternica convingere in privinta a ceea ce crede el ca s-a intimplat in cazul sau si despre cine este vinovat. In acest moment este foarte important sa imi notez desfasurarea povestii sale deoarece va fi foarte folositor ulterior in constructia cazului. In plus, clientul este cel mai in masura sa indice ranile provocate precum si suferintele sale morale precum si orice pierderi materiale a suferit ca urmare a malpraxisului. Aceste elemente sunt temeiul actiunii in raspundere si fara acestea nu am nici o sansa de a obtine daune compensatorii.

Si nu in ultimul rind trebuie sa existe o relatie cit mai buna cu clientul. Existenta unei increderi intre client si avocatul sau este critica pentru succesul cauzei ce o reprezint

 

Obtinerea tuturor documentelor medicale

Va rog sa observati atenti titlul capitolului. Nu am scris „obtineti toate documentele medicale relevante” . In practica am intilnit greseala pe care o fac unii experti sau pacienti de a obtine doar documentele medicale pe care le cred utile si pertinente cazului si, in consecinta, isi asuma posibilitatea ca unele elemente de o importanta deoasebita si cu mare impact asupra cazului sa fie neobservate. Personal, prefer ca primesc TOATE documentele medicale indiferent de cit de mica importanta par pentru ca nu se stie niciodata de unde sare iepurele.

Odata ce documentele sunt obtinute, incepe organizarea intr-o maniera cit mai eficienta a intregii documentatii pentru o mai buna analiza.

Pot spune ca un haos si o lipsa de organizare a documentelor medicalenu nu numai ca vor intirzia o evaluare a cazului dar pot induce in eroare expertii cu care colaborez si astfel acestia pot scapa din vedere indicii importante ale cazului.

– Va urma –


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.