Bebelus decedat dupa numai o zi de la externarea din spital. Colegiul Medicilor a deschis o ancheta

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Cadrele medicale de la Spitalul de Urgenta din Targu-Carbunesti sunt acuzate de catre parintii unui nou nascut de malpraxis, dupa ce copilasul a murit la numai o zi de la externare.

Fetita familiei Stoicoiu, din comuna Rosia de Amaradia, a fost internata la Sectia Pediatrie a Spitalului de Urgenta din Targu-Carbunesti, fiind diagnosticata cu rinofaringita. Micuta, care implinise numai o luna de viata, a fost externata marti din spital, iar miercuri dimineata i s-a facut rau si a decedat in bratele parintilor sai. Medicii au incercat sa o resusciteze pe micuta, dar nu a mai putut fi salvata. „Fetita avea nasul infundat de cand am nascut-o. Am fost mereu cu ea prin spitale. Mi-au zis medicii sa ii pun o solutie in nas si mi-au dat tratament. Le-am spus medicilor ca e infundata, ca i-a curs sange pe nas, ca a si vomitat cu sange”, a spus mama fetitei.

Tatal fetitei spune ca medicii nu si-au facut datoria pentru ca nu au avut de unde sa le dea bani: „Micuta noastra a murit, sotia mea e distrusa. Medicii astia iau o gramada de bani si nu le pasa de pacienti. Noi nu suntem bogati, eu sunt paznic cu 500 lei salariu. Ce sa le dau? Medicii nu si-au facut datoria”.

Colegiul Medicilor va face o ancheta legat de acest deces. „Pana nu avem toate documentele medicale, rezultatul necropsiei si alte acte, nu ne putem pronunta”, a declarat medicul Gheorghe Stanciu, purtatorul de cuvant al Colegiului Medicilor Gorj.

 

www.adevarul.ro


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.