Ce medic e acuzat de malpraxis de doua ori într-o saptamâna

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Seful sectiei Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, medicul anestezist Aurel Zabolotnâi, este acuzat de malpraxis de familia unei adolescente în vârsta de 16 ani care sustine ca fata a murit în urma administrarii unei doze prea mari de anestezic facuta într-o interventie chirurgicala.

Fata este cel de-al doilea pacient al medicului Aurel Zabolotnâi care a murit în mai putin de o saptamâna. Potrivit mamei, adolescenta a acuzat dureri în zona abdominala iar medicii de la Spitalul de Urgenta din Vaslui au decis ca ea sufera de apendicita si are nevoie de interventie chirugicala. ”Am adus-o la spital pe picioarele ei si o iau în patru scânduri. Era o fata ca o floare. Nu stiu ce ma fac eu acum. Nu s-a asteptat nimeni ca de la o apendicita sa se ajunga aici. Sa nu se atinga nimeni de fata, vreau sa o duca la Bucuresti sa vedem de ce a murit ca aici se acopera unul pe altul”, a spus mama fetei.Conducerea Spitalului de Urgenta din Vaslui a deschis o ancheta în acest caz.  ”Fata a intrat în operatie. S-a decis ulterior si scoaterea unui chist, s-a marit doza de anestezic, iar pacienta a intrat în stop cardio respirator. Si-a revenit dar a intrat din nou în stop. Timp de patru ore medicii au încercat sa o resusciteze”, a declarat dr. Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.
Acesta este al doilea pacient al medicului anestezist de la SJU Vaslui care moare pe masa de operatie în mai putin de o saptamâna. Mai multe cadre medicale de la sectiile de Neurochirurgie si Anestezie Terapie Intensiva sunt cercetate administrativ de o comisie de ancheta special constituita la nivelul unitatii în urma decesului unui tânar în vârsta de 29 ani, caruia i-a fost administrat un anestezic de catre acelasi medic înainte de o operatie de hernie de disc, tânarul intrând în stop cardio respirator si decedând ulterior într-o unitate sanitara din Iasi.

 

sursa: http://www.ziuaveche.ro


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.