Chirurg acuzat de malpraxis. Un medic constantean a fost denuntat la Parchet si la Colegiului Medicilor

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Medicul chirurg Octavian Unc este acuzat de un pacient de malpraxis. Familia barbatului in varsta de 91 de ani sustine ca batranul se zbate acum intre viata si moarte dupa ce medicul ar fi refuzat sa-l opereze. La cerea familiei, a fost transferat la Bucuresti iar medicii de acolo l-au operat de urgenta. Starea lui este in continuare critica.

Pe 27 septembrie, Traian Ghiteanu a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta din Constanta. A fost internat la Sectia Medicala pentru cateva zile, iar medicii i-au descoperit un abces pe ficat.

Infectia se raspandise deja in tot organismul. A fost imediat transferat pe Sectia de Chirurgie si preluat de profesorul Octavian Unc. Acesta a fost nevoit sa plece din localitate asa ca pacientul a fost dat in grija altui medic.

“Este o nebuloasa aici pentru ca dansul spune ca in grija domnului profesor Iusuf dar, dl prof Iusuf era la Paris”, a spus Adrian Ghiteanu, fiul pacinetului.

Pacientul ar fi ramas internat pe Sectia de Terapie Intensiva, unde, sustin rudele, ar fi trebuit sa primeasca transfuzii de sange pentru refacerea hemoglobinei extrem de scazute. Au chemat persoane care au donat sange dar, sustin rudele, transfuziile nu au avut niciodata loc.

“Nu am fost tratati corespunzator. Doamnele asistente s-au purtat foarte urat cu noi. Nu m-au lasat sa intru nici macar doua minutele sa-l vad pe socrul meu”, sustine Florentina Ghiteanu, nora pacientului.

Cazul de malpraxis, in mainile procurorilor

Rudele il acuza pe profesorul Unc de vatamare si neglijenta in serviciu si au depus o plangere la Parchet dar si o reclamatie la Colegiul Medicilor. Au cerut despagubiri in valoare de un miliard de euro si spun ca sunt decisi sa mearga pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, iar daca batranul va deceda, doctorul va fi acuzat de familie de omor deosebit de grav.

Chirurgul spune ca e nevinovat

Chirurgul sustine ca nu a gresit cu nimic si ca, tinand cont de varsta inaintata si de stadiul in care se prezenta, nu se putea interveni chirurgical pentru ca pacientul risca sa moara pe masa de operatie.

“Era un pacient varstnic, un pacient tarat, un pacient cu un teren canceros, operat inca o data, in urma cu un an de zile, care avea descrisa imaginea colectiei respective dar care putea sa fie tratat medicamentos, echilibrat, pana cand sa se decida interventia”, Octavian Unc, medic sef Clinica Chirurgie a SCJU Constanta. 

La cererea familiei, batranul a fost transferat in Capitala cu un elicopter SMURD. Acolo a fost operat de urgenta iar, acum, se zbate intre viata si moarte.

 

www.digi24.ro

 


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.