Daune de jumatate de milion de euro pentru o greseala medicala

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Pitesti are conturile blocate dupa ce o familie a dat in judecata un medic pentru malpraxis, iar instanta a decis ca acesta, in solidar cu angajatorul, sa platesca 500.000 de euro despagubiri morale.

Managerul spitalului, Sorin Vasilescu a precizat ca trebuie achitata o prima transa din bani, respectiv 125.000 de euro, suma care reprezinta necesarul pentru o luna de functionare a spitalului. El a mai precizat ca ”am facut o contestatie in instanta la aceste esalonarinari, dar inca nu s-a judecat. Celelalte transe pentru plata daunelor morale au fost stabilite pentru anul viitor”, a completat Vasilescu.

Forcepsul ucigas

In anul 2003, medicul ginecolog Sorin Pletea de la Spitalul Judetean din Pitesti a asistat-o la nastere pe Balas Florina, provocându-i leziuni cervicale bebelusului prin folosirea forcepsului. Dupa doi ani de la nastere, copilul a murit din cauza leziunilor, acestea fiind constatarile din rapoartele medicale studiate de instanta care a judecat plângerea depusa de familie.

Condamnat cu suspendare

In 2010, s-a dat sentinta definitiva si irevocabila, ginecologul fiind condamnat la un an si noua luni de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala din culpa si i s-a interzis sa mai profeseze timp de doi ani. De asemenea, medicul trebuie sa achite, in solidar cu spitalul, 500.000 de euro reprezentând daune morale. In anul 2003, când ginecologul a asistat-o la nastere pe femeie, acesta nu avea asigurare de malpraxis, iar Spitalul Judetean a fost chemat in instanta ca parte solidara cu medicul. Conducerea Spitalului din Pitesti a solicitat esalonarea platii catre familia copilului, iar judecatorii au decis ca unitatea sa achite banii in patru transe. Prima transa, de 125.000 de euro, trebuia deja platita si, intrucât a expirat termenul stabilit, conturile spitalului au fost blocate. Conducerea Consiliului Judetean Arges spune ca este o culpa medicala si banii trebuie achitati din surse proprii.

 

www.evz.ro


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.