Nagy Marta

Bua Ziua,
Ma numesc Nagy Marta, si ma adresez la dv. pentru ca ma supara atitudinea unor cadrii medicali, care in cazul meu,- pe care il voi povesti mai jos,- cred ca nu s-au comportat cum trebuie, si doresc, sa aflu, care este parerea unul medic legist, cum ma apara legea, cand am nevoie de asta…
In 17 octombrie m-am accidentat la piciorul drept (acasa, in curte la mine). Am crezut ca am “doar” o entorsa, )pe asta o cunosteam deja din experienta proprie), si citeva ore am stat asa, mai ales ca ninci nu aveam acasa pe nimeni. Dar dupa masa am chemat, sa vina fiica mea, sa mergem la medic. Acolo m-au consultat, au facut radiografii, si pe baza acestora medicul de garda a spus, ca e fractura , dar pentru ca nu se vede pe film foarte clar, nu are dreptul sa treaca codul de fractura, ci doar de entorsa grava. Ori cum dupa cinci zile trebuie sa ma duc la Policlinica, unde se va repeta radiografia, si speram, ca atunci sa se vada clar, care este situatia mea. Pe bilet de trimitere a trecut “entorsa grava, suspect de fractura naviculara”. (Medicul respectiv se numeste Dicu Razvan Cosmin)
La policlinica m-am prezentat in ziua stabilita, iar acolo cand m-a vazut asistentul medical de la ortopedie, a inceput sa ma “certe” ca de ce umblu cu carje pentru atata” (el s-a referit la entorsa). Am incercat sa-i explic, care este situatia, si ca mi-au fost carjele un ajutor, pentru ca m-am dus singura… dar el nu mi-a acordat atentie. Impreuna cu medicul ortoped, Sorin Nita, au inceput sa vorbeasca cu dispret despre medicul care m-a consultat la spital. Cuvintele pe care le foloseau, nu le trec aici, pentru ca nu le pot dovedi, dar era revoltator. Nici nu se uitau la piciorul meu, dar spuneau cu siguranta, ca nu e fractura. La insistenta mea au facut a programare la radiografie, care urma sa fie in 27(!!!). I-am intrebat, ca daca eu fac pe banii mei mai repede altundeva, accepta, si erau de acord. Am intrebat, sa-i aduc rezultatul?, iar ei au spus ca nu rezultatul ii trebuie, ci filmul. A doua zi m-am dus impreuna cu sotul meu la Spitalul de Recuperare din cartierul Zorilor. Acolo Dl.Dr. Conf. Petcu Stelian s-a preocupat de cazul meu. Am facut trei filme, s-a uitat atent le ele, (inainte m-a si consultat ), si a spus ca e o fractura exact in locul, unde eu i-am aratat ca ma doare cel mai rau. M-a intrebat, daca am nevoie de diagnostic, si eu am spus, ca pentru mine il rog, sa-mi treaca diagnosticul pe o scrisoare medicala, iar pentru medicul ortoped de la Policlinica trebuie sa am filmele. Am si primit pe toate, In ziua urmatoare m-am prezentat la Policlinica, unde dupa ce s-au utat la radiografii, au spus ca nu este fractura (!!!) (nu stiu de ce, dar deja nici nu m-a surprins). Eu i-am spus, ce diagnostic am primit de la profesor, si atunci au inceput sa vorbeasca cu dispret si despre dl Conf. Dr..Petcu. Dar tot atunci a spus doctorul Nita, ca “na bine, hai sa trec fractura”. Nici aceste atitudini nu mi se par corecte. Iar la urma urmei a iesit la iveala, ca ei totusi au trecut ca diagnostic entorsa (asta cand am fost ultima data la control, si au spus ca pentru entorsa se poate da concediul cit mi-au dat pana atunci (asta a fost ieri). Eu inteleg acest lucru, si anume ca pentru entorsa e atat, dar nu inteleg, de ce m-au mintit. Eu de saptamana urmatoare ma duc la servici, cu toate, ca piciorul meu inca ma doare, daca-mi misc din glezna. Am incercat sa-mi pun fasa elastica,care-mi era de ajutor pe vremuri, cand aveam entorsa, dar din pacate nu suport, ci mai degraba, ma doare si mai rau.
Eu inainte sa vin de la ei, am spus, ca nu mi se pare corect, ca ei stiau mai bine diagnosticul, fara sa ma consulte macar odata, si ca pentru ei cei care m-au si consultat, sunt mai prejos, mai putin priceputi, etc.
Va rog, sa imi raspundeti la intrebarea mea, daca e corect asa, si eu, ca un pacient simplu, ce pot sa fac, sa nu ma trateze medicii in acest fel? In acest caz de exemplu ce pot eu sa fac?
Va multumesc pentru atentie, si pentru ajutor.
Cu stima
Nagy Marta

Slav R.

Buna dimineata.
Situatia pt care va solicit sfatul nu este una de malpraxis.
Acum aproximativ o ora am ajuns acasa de la serviciul UPU Giurgiu unde m-am prezentat in jurul orei 19:00 cu mama mea care prezenta dureri crunte de spate (mijloc). La ora 21:08 a avut rezultatul analizelor de sange, apoi a fost trimisa sa faca o ecografie abdominala si i s-a prelevat proba pentru examenul de urina. In urma rezultatelor acestor analize s-a constatat ca promela ar fi la coloana-zona lombara si a fost rimisa la neurologie (ora 23:30).
Medicul specialist i-a prescris reteta cu calmante si antiinflamatoare, iar pe fisa medicala a scris sa i se administreze calmante in urgenta, insa medicul de garda (dr Sandu M) i-a spus ca poate pleca ca va citi dansa recomandarea facuta de neurolog.
Dupa ce am aflat acest lucru de la mama mea am intrat si am solicitat sa i se administreze calmantul.
Doamna doctor era ocupata cu un politist pentru unul din cazurile venite cu salvarea in urma apelului la 112 si m-a rugat sa ies.
Cand am reintrat a spus ca este singura de garda , obosita si ca nu este la dispozitia mea si m-a rugat iarasi sa ies.
Avand in vedere cele intamplate va rog respectuos sa imi spuneti unde pot face o reclamatie, pentru ca nu este normal ca oamenii care platesc asigurarea medicala catre stat sa fie “tratati” in acest mod.
Va multumesc. anticipat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *