Ginecologul Ditescu, tras la raspundere pentru moartea gravidei din Carbunesti

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Medicul ginecolog Damian Ditescu a devenit persona non-grata pentru rudele unei tinere de 30 de ani din Targu-Carbunesti, ajunsa în cosciug dupa un chiuretaj terapeutic efectuat de medic. Viorel Caldararu, tatal Marianei Caldararu, tanara gravida si moarta pe masa de operatie a medicilor Spitalului Judetean Targu-Jiu, a venit, ieri, la Colegiul Medicilor Gorj pentru a cere audierea ginecologului. „Am cerut sa fie adus la sedinta urmatoare si medicul Ditescu, sa fie audiat în prezenta noastra, sa putem solicita lamuriri la raspunsurile pe care le va da. Termenul pentru urmatoarea sedinta nu a fost fixat, dar ne vor anunta. Probabil în cateva saptamani. Noi nu ne vom opri pana cand acest doctor nu va mai profesa la niciun spital din Romania”, afirma Caldararu, tatal care si-a îngropat copilul.

A murit înainte de a naste

Antipatia familiei Caldararu, din Targu-Carbunesti, fata de medicul ginecolog Damian Ditescu a aparut dupa ce Mariana Caldararu a murit, desi a fost tratata de unul dintre cei mai renumiti doctori din Gorj. La momentul respectiv, carbunesteanca a fost îngrijita pe timpul sarcinii de ginecologul Ditescu, iar ulterior medicul i-a facut un chiuretaj terapeutic deoarece sarcina femeii se oprise din evolutie.

La scurt timp dupa manevra medicala realizata de ginecolog, Mariana Caldararu a intrat în coma, prezentand o puternica hemoragie. N-a mai durat mult si a murit sub ochii medicilor gorjeni, în timp ce rudele tinerei îl acuzau pe doctor ca i-a perforat uterul. În prezent însa ancheta Colegiului Medicilor Gorj continua si va mai dura ani multi pana cand se va decide, definitiv si irevocabil, daca ginecologul Damian Ditescu este cel care contribuit sau nu la moartea femeii.

Sursa http://www.gorjexclusiv.ro


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.