MALPRAXIS: Un batran din Galati s-a trezit cu un ac in gat in timpul unei obturatii de canal

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Batranul mai fusese de trei ori la acelasi dentist. Nici nu si-a putut imagina ce avea sa i se intample de aceasta data.

” Eu eram cu fata-n sus asa pe scaun, el a umblat acul ala si mi l-a scapat pe gat. L-am simtit. M-a rupt aicea la gat. El s-a speriat si a anuntat el salvea”, a spus batranul.

Pana la sosirea ambulantei, stomatologul i-a luat tensiunea pentru a verifica daca acul folosit pentru obturatiile de canal i-a provocat sau nu o hemoragie interna. Medicul care este la prima isprava de acest gen sustine ca totul s-a intamplat doar din vina pacientului.

“El a miscat brusc limba-n fata. Mi-a atins mana… Mi-a cazut acul exact pe limba lui. El a dat limba in spate si l-a inghitit”, a spus medicul stomatolog Alexandru Iacob.

Galateanul se poate considera norocos pentru ca nu a inghitit acul cu partea ascutita inainte. Chiar si asa, corpul strain a dat batai de cap medicilor de la Spitalul de Urgenta. “A fost explorat complex atat in serciviul de ORL cat si in sectia de chirurgie generala. Insa procedurile imagistice si endoscopice nu au evidentiat corpul strain”, a spus Lucica Grigorica, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Galati.

Din fericire, barbatul a eliminat acul pe cale naturala, insa tot vrea sa-l dea in judecata pe dentistul neindemanatic. Colegiul medicilor nu-l va sanctiona pe stomatolog pentru ca astfel de accidente… se mai intampla.
sursa: http://www.realitatea.net/malpraxis-un-batran-din-galati-s-a-trezit-cu-un-ac-in-gat-in-timpul-unei-obturatii-de-canal_983576.html


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.