Un medic din Sibiu a primit DOAR O MUSTRARE intr-un caz de MALPRAXIS

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Andreea Florea a fost ranita intr-un accident rutier in urma cu cinci luni. Ea a ajuns la spital, dar medicii au trimis-o acasa fara sa-si dea seama ca fata avea splina rupta. A doua zi, tanara a intrat in operatie. Parintii ei au depus atunci plangere la Colegiul Medicilor, iar rezultatul anchetei a venit tocmai acum.

“Atat a primit doamna doctor Taran, mustrare. Ma nemultumeste aceasta hotarare. Eu nu consider ca decizia luata este corecta, atata timp cat viata fiicei mele a fost pusa in pericol”, a declarat Claudia Florea, mama pacientei.

La scurt timp dupa acest caz, un barbat in varsta de 62 de ani a murit dupa ce a cazut pe scari si s-a lovit la cap in acelasi spital. Barbatul, bolnav de cancer, a fost trimis la laborator pentru un set de analize, insotit de un brancardier. Familia a depus plangere inca de atunci, dar ancheta nu s-a finalizat nici pana acum.

“Nu mi se pare normal ca dupa 5 luni sa fiu chemat la audieri si doctorita sa stea in functie. Eu sper sa o suspende din functie. Si in caz ca nu se intampla lucru asta, voi merge pe cale civila in instanta”, a spus fiul barbatului mort, Marcel Malanga.

Acestea nu sunt insa singurele acuzatii aduse medicilor de la Spitalul Judetean din Sibiu. In urma cu mai putin de doua saptamani, tatal unui tanar de 24 de ani acuza medicii de neglijenta, dupa ce fiul sau a murit dupa o operatie la mana.
www.rtv.net


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.