Medici acuzati de malpraxis: O femeie din Craiova indura un calvar dupa operatie

Sfaturile unui avocat specializat in malpraxis medical
Sfaturile unui avocat specializat in malpraxis medical

O femeie din Craiova a trecut printr-un adevarat cosmar, din cauza incompetentei medicilor. Ea sustine ca i s-a extirpat uterul din cauza unui fibrom, insa, la citeva zile dupa operatie, au aparut alte complicatii.

Nu si-a mai putut controla vezica urinara, iar pentru a-si rezolva problema a mers la mai multi doctori din tara. Acum vrea sa-i faca pe cei vinovati sa plateasca pentru greseala care ar fi putut s-o coste viata.

Meda Trusca spune ca, probabil din neatentie, sau din nestiinta i s-au intamplat toate acestea. “Este mult mai grav decat a avea rea credinta. Pana la urma, omul vine la tine, esti chirurg, isi pune toate sperantele in tine, eu una nu m-am gandit ca o sa mi se intample asa ceva dupa o operatie de histerectomie”, s-a plans femeia.

In urma cu doua luni, ea a ajuns la spitalul Filantropia din Craiova cu hemoragie puternica din cauza unui fibrom, iar medicii i-au extirpat uterul. Dupa cateva zile, a observat ca nu-si mai poate controla vezica. “Am mers la mai multi medici din Craiova care mi-au spus ca este o fistula vezico-vaginala dar dansii nu se pot ocupa, cei de la Fundeni au spus ca nu o pot opera, apoi a mers la Institutul Urologic Cluj”, a continuat femeia.

Operatia a durat cinci ore, iar pacienta a avut apoi nevoie de alte patru saptamani de spitalizare. La intoarcerea acasa, a depus plangeri impotriva celor doi medici craioveni.

Madalina Enachescu, purtatorul de cuvant al Spitalul Filantropia, a declarat ca “spitalul a deschis o ancheta in urma sesizarilor primite si va stabili daca este vorba de culpa medicala sau nu”.

La Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova a fost depusa o plangere pentru vatamare corporala si neglijenta in serviciu, iar dosarul urmeaza a fi trimis la IPJ Dolj.  Femeia a cerut 3.000 de euro despagubiri. Ea spune insa ca nu a facut plangerile pentru bani, ci pentru ca oamenii sa afle de neglijenta medicilor si sa le evite cabinetele.
sursa http://www.rtv.net/medici-acuzati-de-malpraxis-o-femeie-din-craiova-indura-un-calvar-dupa-operatie_41356.html


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.