Medicul din Calinesti, acuzat de moartea unui bebelus, mai are o condamnare pentru malpraxis

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Cazul medicului Georgeta Dragoi de la spitalul din Calinesti a fost preluat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Topoloveni, iar rezultatele medico-legale arata ca decesul bebelusului a fost cauzat de traumatismele cranio-cerebrale si toraco-abdominale “produse în timpul actiunii de asistare medicala”.

“Din constatarile medico-legale preliminarii s-a apreciat ca decesul a fost urmare a unor traumatisme cranio-cerebrale si toraco-abdominale, probabil provocate în cadrul procesului de asistare medicala efectuata de doctor ginecolog Georgeta Dragoi”, se mentioneaza într-un comunicat transmis de Parchetului de pe langa Judecatoria Topoloveni.
Potrivit procurorilor, acelasi medic a mai fost inculpat si trimis în judecata în 5 aprilie 2007 pentru vatamare corporala grava din culpa medicala.

“Acelasi medic a mai fost inculpat si trimis în judecata tot în legatura cu exercitarea profesiei de medic ginecolog la acelasi spital, pentru infractiunea de vatamare corporala grava din culpa medicala. Dr. Dragoi a fost condamnata definitiv la un de închisoare cu suspendare. Aceasta, prin erori tehnico- chirurgicale, a omis sa extraga doua campuri operatorii intraabdominale (pansament steril) dupa o cezariana, punand astfel în primejdie viata unei paciente, care a necesitat 100 de zile îngrijiri medicale”, se mai precizeaza în documentul Parchetului.

Familia unui bebelus mort la nastere la Sectia din Calinesti a Spitalului Mioveni îl acuza pe medicul Georgeta Dragoi ca a refuzat sa îi faca mamei copilului operatie de cezariana si ca micutul a murit din acest motiv, reclamand ca este vorba despre o culpa medicala si depunand plangere la Politie.

Mama copilului spune ca aceasta a solicitat transferul de la Calinesti la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, deoarece bebelusul, în greutate de 4,3 kilograme, nu putea fi nascut normal, dar medicul s-a împotrivit.
Medicii legisti argeseni au stabilit ca decesul bebelusului de la sectia din Calinesti a Spitalului Mioveni a fost provocat de un traumatism cranio-cerebral forte, moartea fiind violenta.

“Concluziile noastre arata ca a fost o moarte violenta, care a survenit unui traumatism cranio-cerebral forte, iar pe cadavru s-au constatat leziuni în zona toraco-abdominala”, declara seful Serviciului Medico-Legal Arges, dr. Dan Manu.

www.realitatea.net


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.