Mai mult sex pentru a declansa travaliul. Sfatul unor medici, acuzati acum de MALPRAXIS

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Pentru ca nu a nascut in intervalul indicat de medici, mai exact intre 10 si 20 septembrie, tanara din Baia Mare a mers de mai multe ori la urgenta. Prima data pe 21 septembrie, apoi de inca doua ori. De fiecare data medicii au trimis-o acasa, cu asigurari ca ii va fi bine, dar si cu unele indicatii.

“Saptamana trecuta miercuri. Cand au trimis-o acasa o intrebat-o “ii aviator barbata-tu?”, “nu are barbat?” sa mearga acasa, sa faca o partida de sex si pana duminica, de nu-i porneste travaliulul sa vina luni sa se interneze. A zis ca-i o tehnica care se practica in America, dar noi suntem in Baia Mare, nu suntem in America”, a spus mama tinerei.

Acum doua zile, tanara a reusit in sfarsit sa nasca. Copilul a primit insa nota 1 la nastere, iar in scurt timp a murit. Asta desi, sustin parintii, la fiecare control, medicii le-au spus ca au un bebelus perfect sanatos.

“Asa ni s-a zis si cand am venit. Ca copilul este foarte bine. Ca nu s-a intamplat nimic. La sotie nu l-a dus dupa ce a nascut. A mintit-o si pe ea ca-l tine un pic la oxigen ca e bine copilul si ca in 2 ore o sa-l duca sus”, a spus tatal copilului, Catalin Pop.

Parintii si bunicii vor acum sa-si caute dreptatea. Intre timp conducerea spitalului s-a autosesizat si a inceput o ancheta. “Inainte de a trage concluziile finale trebuie sa vedem si care este punctul de vedere al medicilor care sunt implicati in aceasta gestionare a cazului. S-ar putea sa fie adevarate, s-ar putea sa nu”, a spus purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Baia Mare, Radu Dragos.

 

www.realitatea.net


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.