Mutilarea, vindecare pentru cancerul osos

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Un medic roman i-a spus unui adolescent de 17 ani, care sufera de cancer osos, ca vindecarea este egala cu mutilarea. Catalin a descoperit, in luna aprilie a acestui an, ca are o tumora la umarul stang. De atunci, lupta cu boala.

Tanarul are nevoie de operatie urgent, insa, la noi, n-ar avea alta sansa decat amputarea. In Germania, o interventie care costa 70 de mii de euro, nu l-ar expune pe Catalin unei astfel de traume.

Familia lui n-are insa o asemenea suma, asa ca a cerut ajutorul statului. Teoretic, cu formularul E 112, ar putea primi banii, dar eliberarea documentului se face doar daca medicul curant spune ca operatia NU se poate face la noi in tara. Si, in cazul de fata, doctorul e de alta parere.

Medicul a refuzat sa explice de ce considera ca e mai bine ca tanarul sa ramana in Romania si sa-si piarda bratul, in loc sa mearga la clinica unde operatia se poate face fara amputare. Nici macar nu a mai raspuns la telefoanele reporterilorilor de la Observator.

Parintii lui Catalin au umblat din institutie in institutie si din comisie in comisie pentru a-si salva copilul.

Dar, asa cum se intampla de zile intregi, autoritatile evita sa dea un raspuns clar in acest caz. Pe Catalin, tot timpul care se scurge il aduce mai aproape de moarte. Dar el ramane optimist.

Sursa: http://www.antena3.ro/romania/doar-in-romania-e-posibil-asa-ceva-mutilarea-vindecare-pentru-cancerul-osos-174353.html


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.