Am ramas fara sot din cauza medicilor

Anunturi din presa, legi, proiecte de lege
Anunturi din presa, legi, proiecte de lege

Rodica Achihaii, nevasta pascaneanului mort de la o banala fractura la picior, a depus marturie la Colegiul Medicilor. Rodica Achihaii spera ca, in urma cercetarilor facute de politisti si Colegiul Medicilor, cei vinovati de moartea sotului sau sa plateasca.

Ancheta in cazul mortii lui Vasile Achihaii (37 de ani), din localitatea Vanatori, decedat pe 18 ianuarie la Spitalul Municipal Pascani dupa ce fusese internat cu o banala fractura la un picior, va mai dura cel putin doua luni. „Nu stiu daca audierile de astazi vor fi in avantajul meu. Sper sa se faca dreptate, iar cei de la Colegiul Medicilor sa inteleaga ca am ramas fara sot din cauza lipsei de profesionalism a medicilor de la Pascani“, a spus Rodica Achihaii, vaduva barbatului.

Pe de o parte, Colegiul Medicilor trebuie sa stabileasca daca a fost vorba de o culpa medicala, iar Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi sa furnizeze anchetatorilor rezultatele necropsiei facute dupa deshumarea lui Vasile Achihaii saptamana trecuta.  Medicii legisti urmeaza sa stabileasca si modul in care i-a fost administrat pacientului tratamentul medical.

Decesul lui Vasile Achihaii a ajuns si in atentia politistilor dupa ce vaduva a facut o plangere de luare de mita  impotriva medicilor de la Spitalul Municipal, respectiv Corneliu Mihailescu. Rodica Achihaii s-a plans ca i-a dat acestuia 300 de lei pentru a-i ingriji sotul. Dupa ce acesta a murit pe masa de operatii, medicul i-ar fi restituit banii.  Potrivit unei surse din randul anchetatorilor, medicul Corneliu Mihailescu a fost sanctionat imediat dupa producerea tragediei pentru ca nu ar fi facut necropsia cadavrului.

Mihailescu, sanctionat

„Unul dintre criteriile pentru care a fost sanctionat administrativ, prin retragerea pentru doua luni a functiei de sef de sectie, a fost si faptul ca nu a facut demersurile pentru efectuarea necropsiei“, a declarat medicul Costica Panzaru, directorul Spitalului Municipal Pascani.

Pe 15 ianuarie, Vasile Achihaii a ajuns la spital din cauza unei fracturi la un picior. „Trei zile si trei nopti i-au dat numai calmante“, a povestit vaduva. Luni dimineata, inainte de operatie, Vasile Achihaii a decedat.

 

www.adevarul.ro


Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.